L’accident de Freginals ha causat la mort a 13 persones

0
accident freginals - diari catala
Generalitat

La documentació del conductor i el tacògraf de l’autocar estan en regla

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha explicat que l’accident d’autocar de Freginals (Tarragona) d’aquest diumenge ha causat la mort a 13 persones i no a 14 com s’havia dit en un primer balanç.

En declaracions des de Tortosa i amb dades de les 13 hores, ha dit que a l’autocar hi viatjaven 61 persones (inclòs el conductor), i dues en el vehicle que va xocar amb l’autocar: d’aquestes 63 persones implicades en total, n’han mort 13.

ENCARA NO CONSTEN LES CAUSES

“Les causes no les podem avançar encara”, ha dit, i ha afegit que la AP-7 és un autopista de gran capacitat i que l’accident ha tingut lloc en una recta.

Veient el rastre que han deixat les rodes, sembla que l’autocar s’ha desplaçat cap a la dreta i de sobte un ‘cop de volant’ l’ha fet desviar-se a l’altra banda de l’autopista, on ha xocat amb un cotxe.

Ha afegit que no se sap si la causa és mecànica o humana, i que el conductor –ferit no greu-– és a la comissaria de Mossos d’Esquadra pendent de prestar declaració.

La documentació del conductor i el tacògraf de l’autocar estan en regla –pel que sembla que es van respectar els temps de descans marcats per a la conducció–.