Figueres sanitat
L'alcaldessa de Figueres dona suport a la Llei d'universalització de la sanitat | Diari Català (Foto: ACM)

L’alcaldessa de Figueres i representant de l’ACM, Marta Felip, ha comparegut en el marc de la sessió per aprovar el Projecte de llei d’universalització de l’assistència sanitària.

Segons Felip, és “una llei molt senzilla, però molt important que garanteix el dret a la salut amb accés universal”. També ha afirmat que aquesta llei “reverteix una llei del govern espanyol que anava en contra dels ciutadans i de la lògica de la planificació sanitària de tot el món occidental”. Concretament, el Reial Decret 1192/2012 de 3 d’agost imposat pel Govern de Rajoy sense un debat previ, que, segons l’ACM, anava en contra:

– Dels ciutadans perquè deixava una part d’ells sense cobertura sanitària. Desprotegits davant d’una malaltia o, en el millor escenari, amb la necessitat d’afrontar despeses econòmiques difícilment assolibles que poden amenaçar greument la sostenibilitat familiar.

– De la planificació sanitària perquè tothom sap que la pitjor manera d’atendre la salut d’una població és deixar una part sense assistència: un grup de població sense assistència és el terreny de cultiu de malalties infeccioses, de discapacitats, de malaltia mental, etc… que acaba afectant a tota la població.

Segons l’ACM, el Govern de Catalunya, sota la presidència d’Artur Mas, va fer una instrucció l’any 2012 (que es va renovar l’any 2013 i 2015) per garantir aquesta cobertura i revertir la situació.