L’acord que C’s planteja a PP, PSC i SiQueEsPot

0
Arrimadas C's
EP- Ciutadans
Arrimadas C's
EP- Ciutadans

C’s  vol treballar en la unió dels catalans

EP – Redacció. L’acord de mínims que C’s va remetre a PP, PSC i SíQueEsPot inclou deu punts entre els quals destaca el de treballar per la unió i la convivència de tots els catalans “sense utilitzar les institucions de Catalunya per dividir en bàndols”.

La carta signada per la candidata, Inés Arrimadas, i recollida per Europa Press, proposa la reforma del marc fiscal autonòmic “per reduir la pressió impositiva a les classes mitges i treballadores, i el tram d’IRPF autonòmic”.

Al marge d’allò que Arrimadas va avançar dimarts en roda de premsa —un pla de xoc contra l’atur, una llei electoral, una auditoria de l’acció del Govern i millores en sanitat i en educació–, C’s incideix en una de les propostes que ha estat puntal del seu ideari polític: la llengua.

El partit liderat per Albert Rivera proposa garantir l’educació pública, de qualitat i trilingüe –en català, castellà i anglès–, i “ajudar a les famílies” establint la gratuïtat de la guarderia pública fins als tres anys i l’accés als llibres de text.

L’auditoria de la Generalitat pretén donar compliment al compromís del partit amb la transparència de les institucions i inclou la lluita contra la corrupció “per recuperar la credibilitat en les institucions”.

El document aclareix que la llei electoral catalana ha de ser justa, proporcional i amb llistes obertes “perquè el vot de tots els catalans valgui el mateix”.

Per a la millora de la sanitat, l’educació la dependència i les polítiques socials “que garanteixin els drets de tots”, advoquen per recuperar les inversions en aquests àmbits.

Abunda també en la reforma de l’administració “per eliminar duplicitats, burocràcies i organismes innecessaris”.

A més, pretenen eliminar les partides pressupostàries dirigides “a fomentar el separatisme i destinar-les a blindar els serveis socials”.

Arrimada s’ha posat en contacte amb els líders de les tres formacions i, malgrat que encara no ha rebut respostes, s’ha mostrat confiada en “coincidir en uns compromisos mínims al voltant a la unió, la regeneració democràtica i la igualtat d’oportunitats”.

El document enviat acaba confiant que els candidats comparteixin els compromisos que es relaten i “la voluntat de treballar per fer-los realitat”.