La cuinera Ada Parellada, Creu de Sant Jordi 2016

0
Ada Parellada/TWITTER | Diari Català
Foto: Ada Parellada/TWITTER

L’actor Carles Canut i l’escriptora Josefa Contijoch també han estat premiats

Els Premis Creu de Sant Jordi 2016 han caigut en l’àmbit cultural a l’actor Carles Canut, l’escultor Emili Armengol, la cuinera Ada Aperllada, el pintor Josep Navarro i l’escriptora Josefa Contijoch.

En àmbit més de creació d’activitats culturals figuren l’activista cívic i cultural Ignasi-Aureli Argemí, el compositor d’havaneres Josep Bastons, l’estudiós de la llengua catalana Joan Salvador Beltran, l’alpinista Òscar Cardiach, el filòsof i crític literari Jordi Llovet i el galerista Carles Taché.

En l’àmbit empresarial, a part de Daurella, tambén ha rebut una Creu de Sant Jordi, Kikuro Tani, a qui es premia per “la seva contribució a la difusió de la cultura catalana, especialment a Japó“.

El guardó Creu de Sant Jordi és una distinció anual que atorga la Generalitat de Catalunya, any rere any, a aquelles persones i entitats socials que pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat especialment en el plànol cívic i cultural. El disseny de la creu va ser creat per l’orfebre Joaquín Capdevila.