L’aeroport del Prat ha augmentat el nombre de passatgers en un 20% respecte al 2015

Dades. Mentre arribem a l’equador de Març, Aena acaba a de fer públics els resultats obtinguts al mes passat pels aeroports espanyols. En aquest sentit, l’aeroport de Barcelona-El Prat ha registrat el millor mes de febrer de la seva història, després d’aconseguir 2.672.365 milions de passatgers. Una xifra que es tradueix en un augment del 20.4% respecte el segon mes de l’any passat. Amb tot, l’aeroport barceloní ja acumula 5.2 milions de visitants d’ençà que va començar l’any. És a dir, un 17.4% més que durant els dos primers mesos del 2015. Els bon resultats de l’aeroport, durant un mes que es considera de temporada turística baixa, es poden haver donat entre altres per l’impacte del Mobile World Congress.

Tanmateix, Aena ha apuntat que els passatgers intercontinentals són els que més han crescut durant el febrer, amb un increment del 22% respecte el mateix període de l’any anterior. Els nacionals, també, van créixer però a menor ritme amb un 16.9%. Per altre banda, si ens fixem en les rutes on més han augmentat el nombre de receptors descobrirem que els vols provinents d’Amèrica Llatina han estat els que més s’han incrementat amb un 31.5%. Tot seguit trobaríem, a molt poca distància, els passatgers provinents d’Orient Mitjà, els quals han crescut un 31.4%, i els nord-americans amb un 20.7%. Pel que fa a les operacions, l’aeroport de Barcelona-El Prat va comptabilitzar un total de 19.843 aterratges i enlairaments, un 13.3% més que al febrer del 2015.

Bones notícies per l’aeroport de Girona

Així mateix, en l’àmbit del transport de mercaderies, l’aeroport de la ciutat comtal va moure més de 10.351 tones de carrega. La qual cosa, també, suposa un augment del 18.3% respecte al febrer del 2015. Però no només l’aeroport barceloní està d’enhorabona, sinó que també el de Girona-Costa Brava. I doncs, aquest ha arribat als 51.681 passatgers durant el segon mes de l’any. És a dir, ha augmentat els seus usuaris en un 6.6%. Finalment, apuntar que l’aeroport amb més trànsit de passatgers a l’estat espanyol ha tornat a ser el d’Adolfo Suarez Madrid-Barajas amb 3.463.785 usuaris. Un destí, el de la capital, que s’ha vist reforçat per la caiguda dels preus dels combustibles i la inestabilitat d’alguns dels destins del mediterrani.