L’agenda de l’últim cap de setmana de campanya electoral

0
Papereta per a les eleccions. Foto: Europa Press
Papereta per a les eleccions. Foto: Europa Press

La campanya electoral per les generals entra a la recta final. Molts dels candidats aprofiten el darrer cap de setmana per fer els mítings centrals

A una setmana d’acabar la campanya electoral, el ritme dels assessors i candidats és frenètic. Els telèfons quasi sempre comuniquen i a moltes de les agendes encara s’estan acabant de perfilar els detalls. No pot quedar res a l’atzar. A Catalunya, les set forces polítiques principals han optat o bé per fer actes centrals o bé per acabar de recórrer territori.

Tant Democràcia i Llibertat, com el PPC o els Socialistes encara no tenen llestes les agendes per demà i demà passat. Els últims detalls són importants, i sempre queden coses per polir o imprevistos d’última hora. En Comú Podem, ERC, Ciutadans i Unió ja tenen decidits i publicats els actes que marcaran el darrer cap de setmana.

En el cas d’Unió, el candidat Josep Antoni Duran i Lleida farà el míting central el diumenge a les 12 del matí a Barcelona, mentre que dedicarà l’acte de dissabte, també a la ciutat, a presentar les propostes del partit per al món de la cultura i el mecenatge.

El cap de llista de Ciutadans, Albert Rivera, farà l’acte central de campanya diumenge a Madrid, tot i que anirà a Múrcia i al País Valencià el dia abans a fer-hi també el darrer discurs. Sembla ser que el candidat no farà cap acte més a Catalunya abans del 20D i se centrarà més en aquells territoris on té un percentatge de vots assegurats més alt.

Dissabte a la tarda, Esquerra Republicana també farà el míting principal a la capital catalana. En aquest cas, a banda del candidat Gabriel Rufián, també hi assistiran altres candidats i cars visibles del partit, tant a Catalunya com a Madrid i hi haurà actuació musical. El diumenge, de moment, no tenen res programat.

En Comú Podem és la formació que ha presentat una agenda més completa, i que ha dividit els actes en més àmbits. Tanmateix, faran el seu acte central el dissabte al migdia a Badalona amb els principals candidats i Pablo Iglesias. El cap de llista de Podem i Ada Colau estaran diumenge a Madrid.