Laia Sanz, la pilot de casa, tornarà a fer història

Laia Sanz - Diari Català
Laia Sanz

Després d’una temporada complerta en la qual ha aconseguit el quart títol mundial d’enduro, Sanz diu estar “preparada” per afrontar la seva sisena participació en el “raid” més dur del món.

“És l’any que porto més quilòmetres en ral·lis, també he tingut la moto amb temps per poder entrenar i quan tens alguna cosa bé és fàcil acostumar-se. El fet d’estar en un equip oficial d’enduro també m’ha ajudat. He pogut entrenar més que mai i això es notarà”, ha afirmat.

Va afegir, que va a la cursa “tranquil·la, sabent que s’han fet bé les coses” en l’últim any.

Sanz va fer aquestes declaracions en l’acte de presentació de la moto amb la qual participarà en el proper Dakar, un ral·li en el qual, segons ha admès, hi haurà “més nivell que mai”.

“Que no estigui Marc Coma ha obert molt més la carrera. Hi ha fins a vint pilots que poden guanyar etapes i el ritme de carrera pujarà”, ha pronosticat, qui ha volgut eludir la pressió de repetir l’èxit de la passada edició.

“Després de l’any passat s’ha produït un canvi en la manera amb la qual em miraven els companys. Molts pilots preguntaven pel meu resultat al final de cada etapa. No haig de posar-me pressió d’acabar entre els deu primers, però sí que és cert que la gent va a estar més pendent de mi”, ha afegit.

Preguntada pel recorregut, Sanz té clara que la primera setmana (“molt ràpida”, ha ressaltat) la hi haurà de prendre “amb calma” i arribar amb opcions a la segona”, on hi haurà navegació i passaran coses”, ha analitzat.

“Si en la primera etapa no arriben les bones etapes, no m’haig de preocupar i hauré d’esperar a la segona, on hi haurà un sedàs”, ha afegit.

Aquesta edició, Laia participa amb una KTM oficial, alguna cosa que, en la seva opinió, és positiu amb vista a les seves opcions en la cursa.“Podré fer la meva cursa i aquesta és una de les coses per les quals vaig fitxar per KTM. Sense Marc queda tot obert i tots els companys han de fer la seva cursa, és el que té de bo aquest equip. Tots correm amb les mateixes condicions i el mateix material”
, ha comentat.

De la moto austríaca ha destacat el motor, la potència i la seva simplicitat electrònica, a més de les característiques mecàniques que faciliten el recanvi de les peces en cas d’avaria.

Laia Sanz espera “estar centrada en aquelles etapes que sempre passen coses en la general” per “estar prop dels millors”, encara que aclara que està molt lluny dels pilots que lluitaran per la victòria.

“Viurem una cursa molt emocionant en motos, ja vam veure en el ral·li del Marroc que està tot obert. Hi ha 20 pilots que poden guanyar etapes”, va finalitzar.