S’espera que l’organització retorni els minuts a la Laia Sanz

La pilot catalana Laia Sanz (KTM) va sacrificar ahir dimecres una gran etapa del Ral·li Dakar 2016 quan es va trobar amb el pilot francès ‘Pela’ Renet “inconscient i tirat a terra”, per la qual cosa va decidir parar i esperar que acudís l’assistència mèdica durant la quarta etapa a la localitat argentina de Jujuy.

“M’he espantat molt quan he trobat al Pela tirat a terra. Estava inconscient però al primer moment he temut el pitjor. No reaccionava i ha trigat molt en despertar-se”, relatava Laia Sanz.

“He intentat avisar a l’organització però no funcionava el Iritrack. Jo els sentia però ells a mi, no. Després de diversos intents he cridat amb el meu telèfon a Alex Doringer, al meu cap d’equip, perquè donés l’avís i amb poc temps ha arribat l’helicòpter mèdic i l’han evacuat, però en tot aquest procés ha passat més de mitja hora”, afegia Laia Sanz.

Posteriorment, ROSTEIXO ha comunicat que el francès tenia un traumatisme cranial, a més d’altres lesions, però el seu estat no revesteix gravetat. S’espera que l’organització retorni el temps que la Laia Sanz va estar detinguda ajudant al francès.

La catalana va entrar finalment en el lloc 53 en una etapa que va començar bé. “Al principi del dia Pela m’ha passat i m’ha anat molt bé perquè l’he seguit i això m’ha fet anar més ràpida. He avançat a David Casteu i a Iván Cervantes. Tota l’estona anava a un minut o mig minut de Pela fins que me l’he trobat”, assenyalava Laia Sanz.

“Quan he retornat a la cursa he anat més lenta perquè quan et trobes un accident d’aquest tipus se t’encongeix el cos. Avui l’especial tornava a ser molt ràpida amb molts moments de gas a fons. De moment em sento molt sencera, l’altitud no m’ha afectat i la moto està anant molt bé. Demà intentaré fer novament el mateix: seguir amb la meva cursa. Cal anar pas a pas”, va finalitzar Laia Sanz.

Sens dubte, la catalana és una gran pilot però, gestos com el d’ahir, també demostren que l’ambició per guanyar no ho és tot ja que la part humana és la més important per aconseguir l’èxit i el reconeixement de tots.