L’Ajuntament de Badalona obliga a retirar la foto d’Albiol d’una falla

0
Ninot Garcia Albiol
Falla de Xavier Garcia-Albiol | Foto: Europa Press

L’exalcalde de Badalona s’havia queixat a les xarxes socials, on algun dels seus seguidors han realitzat comentaris ofensius contra la CUP, que governa ara a la ciutat

El Govern de Badalona (Barcelona) ha ordenat retirar la fotografia de la cara del coordinador general del PP català i exalcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, d’una falla que es preveu cremar la nit d’aquest dimarts durant les festes de Sant Anastasi.

L’executiu municipal ha lamentat en un comunicat la “politització que algunes forces polítiques locals estan fent davant de la col·locació per part d’una entitat” de la ciutat d’una figura satírica en la base del ‘Dimoni’ per la celebració de la Nit de Sant Anastasi.

Després de recordar que la figura ha estat col·locada per una entitat i que el Govern municipal és “totalment aliè a aquesta acció”, ha defensat el dret a la llibertat d’expressió i la sàtira política en una societat democràtica que ja té uns límits que marca la llei.

Tot i això, “atenent que en aquest cas la sàtira s’ha personalitzat, el Govern ha decidit retirar els elements que es poden considerar ofensius i puguin vincular aquesta figura amb una persona identificable”.

Ha explicat que la retirada de la fotografia s’ha portat a terme després de comunicar-ho a l’entitat que ha realitzat la figura, després del que ha condemnat els “gravíssims comentaris” que regidors del PP han fet en xarxes socials sobre la crema del ‘Dimoni’.

Per la seva banda, Xavier García-Albiol havia agraït el suport de diferents partits després que aquest cas s’hagués destapat aquest dilluns al matí.