L’ajuntament de Girona va embargar Puigdemont per no pagar impostos

0
impostos, embargament
Carles Puigdemont va esquivar el pagament d'impostos municipals durant cinc anys. FOTO: Europa Press

Va ocórrer al 2006, abans que el president de la Generalitat fos candidat a l’alcaldia

 

Carles Puigdemont no va pagar, durant cinc anys, impostos municipals com l’IBI, IAE, el tribut de circulació o la taxa d’escombraries. Així ho revela el setmanari El Trianglerecuperant una investigació que va publicar al número 787 del 10 de juliol del 2006. Aquest va ser l’any en que l’ajuntament de Girona es va donar compte de la situació i va decidir embargar el sou de l’actual president de la Generalitat, setmanes abans que Puigdemont es postulés com a alcaldable per Convergència i Unió.

Segons El Triangle, l’Oficina Municipal de Recaptació havia publicat, des de 2001, diverses reclamacions al Butlletí Oficial Provincial perquè Carles Puigdemont pagués els impostos municipals. La reclamació mai hauria estat corresposta, així que l’Ajuntament de Girona va acordar el 2006 embargar el sou del que seria el candidat de CiU a l’alcaldia.

L’actual president de la Generalitat va regularitzar la seva situació abans de les eleccions municipals del 2007, però el seu nom ha quedat per sempre a les llistes d’hisenda local.