CDC aprova el cartipàs a Girona amb C’s i PP

0
Albert Ballesta alcalde Girona
L'alcalde de Girona, Albert Ballesta | Foto: Europa Press

L’alcalde de la ciutat, Albert Ballesta, lamenta que no s’hagi pogut arribar a una entesa amb ERC-MES

 

L’alcalde de Girona, Albert Ballesta (CDC), aprovarà el cartipàs municipal aquest dijous amb el suport de C’s i PP, ja que, segons ell, la proposta que va arribar d’ERC-MES, “no tenia sentit”.

En roda de premsa, l’alcalde de Girona ha afirmat que “no veu lògica” la posició d’ERC-MES, ja que la seva proposta als republicans tenia la voluntat d’agradar i, a més, ha recordat que fa pocs mesos ja han aprovat un cartipàs amb Puigdemont d’alcalde.

Ballesta ha ironitzat al dir que “no podem construir una catedral” per a ERC, i ha comentat que no volien suspendre un altre cop el ple com ja ha passat la setmana passada. L’alcalde també ha comentat que es tracta sol d’un pacte a nivell de ciutat, i ha recordat que “han pactat propostes amb tots els grups” al llarg de la passada legislatura en clau de ciutat.

La regidora d’hisenda i règim interior, Maria Àngels Planas, ha emfatitzat que el cartipàs regeix el funcionament intern del consistori i era prioritari aprovar-lo; Planes ha volgut recordar que en la legislatura anterior van pactar els pressupostos amb el PP.

El sou de l’alcalde

Ballesta ha reconegut que ha tingut desavinences amb altres grups pel sou de l’alcalde que finalment serà el mateix que cobrava l’anterior gerent del consistori, figura que s’ha eliminat, 73.000 euros a l’any.

Ha comentat que ha parlat amb altres grups com PSC però no va arribar a cap acord, i amb la CUP, qui va fer arribar una oferta a Ballesta que l’edil ha qualificat com “histriònica”, pel que no van tornar a parlar.