L’alcalde de Girona renunciarà al seu càrrec aquest migdia

0
Albert Ballesta alcalde Girona
L'alcalde de Girona, Albert Ballesta | Foto: Europa Press

Albert Ballesta anunciarà durant el matí d’avui la seva dimissió com a alcalde de Girona després d’haver estat un mes i mig al càrrec

El substitut de l’ara president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest matí que presentarà la seva dimissió com alcalde de Girona. Albert Ballesta donarà pas a Marta Madrenas i Mir, actual segona tinent d’alcalde.

Al llarg d’aquest matí, se celebrarà un acte a la ciutat en què s’anunciarà la renúncia de Ballesta, el nom de la successora de l’alcalde i probablement un pacte d’estabilitat que el govern de Convergència a Girona fa dies que intenta amb ERC-MES, però que probablement acabarà essent amb el PSC.

La curta alcaldia de Ballesta ha estat marcada per polèmiques des del dia que va accedir al càrrec: era el número 19 de la llista de Convergència i va haver de repetir el jurament del càrrec per haver-se deixat una part de la frase. Les últimes polèmiques han estat l’intent de pujada del sou i les converses amb PP i Ciutadans per aprovar aquesta i altres mesures.