L’alcaldessa de Berga serà jutjada per no retirar una estelada

0

Montse Venturós haurà de personar-se davant el Jutjat per no retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament el 27S i el 20D

 

L’Ajuntament de Berga ha informat que l’alcaldessa del municipi, Montse Venturós, ha estat citada per comparèixer el proper 5 d’abril davant el Jutjat d’Instrucció de Berga per incomplir els requeriments que li va fer la Junta Electoral Central. En concret, Venturós es va negar a retirar l’estelada del balcó del consistori tant el dia de les eleccions catalanes, el 27S, com durant les espanyoles, el 20D.

Al comunicat s’expressa que l’alcaldessa compareixerà “sent conseqüent dels seus actes” i deixa clar que “la CUP i, per tant, aquest equip de govern, és garantia de desobediència” equiparant aquesta citació amb el “desafiament de l’Estat”.

Des del consistori també s’ha volgut insistir en que el fet de no retirar l’estelada va ser una expressió de la “voluntat popular” que, segons el comunicat, va sorgir d’un acord del Ple municipal al 2012, quan es va aprovar una moció de l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) que animava a no despenjar de cap balcó l’estelada “fins a la independència”.