Charlotte podria deixar de ser la ciutat seu del pròxim All Star de 2017. El motiu és una llei recentment promulgada a Carolina del Nord que ataca els drets de la comunitat gai, i l’NBA ha comunicat que la celebració de l’esdeveniment queda en stand by

Dies després que l’NBA anunciés que l’All Star de 2018 se celebrarà a Los Angeles, el proper cap de setmana de les estrelles podria canviar de ciutat i anar-se’n de Charlotte.

Una nova llei, posada en marxa pel govern republicà, discrimina la comunitat homosexual de Carolina del Nord amb mesures tan impopulars com, per exemple, que els transsexuals no tinguin llibertat d’escollir el bany del sexe amb el qual se sentin identificats.

En un comunicat, l’Associació ha expressat que “la motivació de la NBA és crear el millor ambient possible per a totes les persones que vulguin anar als seus partits i als seus esdeveniments. Ens preocupa profundament que aquesta nova llei discriminatòria pugui atemptar contra el nostre ideal d’igualtat i respecte mutu, i no sabem ara mateix quin impacte tindrà en el fet que Charlotte pugui organitzar amb èxit l’All Star de 2017 “.

Hi ha precedents històrics de grans esdeveniments esportius que no es van arribar a celebrar a la seu que li corresponia per motius similars. Al 1993, Phoenix es va quedar sense Super Bowl per rebutjar el fet que el dia de Martin Luther King es convertís en festa estatal. Per la seva banda, actualment s’està sospesant la possibilitat d’aplicar una llei de característiques homòfobes similars a les de Carolina del Nord, i tant Disney com Marvel han anunciat la possibilitat de deixar de gravar allà.