L’ANC acorda fer una Diada amb 5 actes arreu del territori

0
11 de setembre Diada Catalunya
Un moment de la manifestació de la Diada passada. Foto: Reuters.

La reunió del Secretariat Nacional de l’ANC ha arribat a un acord que fusiona dues de les propostes presentades per celebrar la Diada

El divendres al vespre, el Secretariat Nacional de l’ANC va celebrar una reunió que va durar prop de tres hores i que finalment va acabar amb acord sobre què fer per l’11 de setembre. La proposta consensuada ha estat una fusió de les dues que en un principi tenien més pes, el que es tradueix en cinc mobilitzacions arreu del territori català.

Una seria a Barcelona que, segons explica el diari ARA, consistiria en un acte amb “projecció internacional”, on es trobarien diverses personalitats catalanes d’àmbits diversos – món de la cultura, de l’esport – que han estat abans per ciutats europees explicant la situació política de Catalunya.

Les altres quatre mobilitzacions serien a quatre punts diferents de la geografia catalana, encara no concretats però que han deixat clar que no coincidirien amb les demarcacions provincials. En aquestes quatre localitats, els actes que s’hi faran estaran enfocats des del procés constituent.

Després de moltes tensions internes a l’ANC, l’entitat ha volgut mostrar amb aquesta decisió que segueixen units i que busquen el màxim consens possible. La idea de diverses mobilitzacions sorgeix de les dues propostes que tenien més pes dins l’Assemblea, però que no aconseguien l’acceptació per part de tot el secretariat.

Així, s’ha acabat per fusionar aquella opció en què s’apostava per un acte a Barcelona que girés al voltant l’assemblea de càrrecs electes i que acabés amb un viatge a Brussel·les d’aquestes personalitats i la redacció d’una carta de ciutadania de la República catalana. L’altra de les opcions, en canvi, optava per descentralitzar els actes de la Diada a través de concentracions a diversos punts del territori en què es reivindiqués el procés constituent.

Aquest diumenge se celebra l’Assemblea General Ordinària de l’ANC, on en un principi i si no s’aconseguia un acord a la reunió de divendres, les bases votarien quina de les opcions voldrien per celebrar la Diada. Finalment, a l’haver arribat a un consens, no se sotmetrà a votació la decisió del Secretariat Nacional.

Cal tenir en compte també que hi ha acord però que la proposta encara no està tancada. S’haurà de veure quina és la decisió que prendrà el nou Secretariat Nacional, que entrarà a partir del maig, i si inclourà variacions en la decisió presa aquest divendres.