Foto: José Luís Gómez Galarzo

Després d’una reunió de menys d’una hora entre Junts pel Sí i la CUP amb l’ANC de mediadora, Jordi Sánchez ha manifestat que “el diàleg existeix” malgrat encara no hi ha acord

Noticia relacionada: Junts x Sí i la CUP es reuneixen per darrer cop

Aquest divendres a la tarda Junts pel Sí i la CUP s’han reunit a la seu de l’Assemblea Nacional (ANC) per mirar de trobar una sortida a la investidura abans de la data límit, aquest diumenge a les 23:59. Encara no ha transcendit quin ha estat el resultat de la trobada però tot fa pensar que les posicions entre ambdues formacions encara estan lluny d’arribar a un acord. Si la trobada de dijous va durar quatre hores, aquesta no ha arribat ni a una.

Després de la reunió, els únics a comparèixer en roda de premsa han estat els membres de l’ANC, que han mostrat cert optimisme ja que, segons el seu líder, Jordi Sánchez, encara hi ha un “fil d’esperança”. Informa José Luís Gómez Galarzo que Sánchez ha deixat clar que “el diàleg existeix” tot i que tot sembla apuntar a que l’acord encara no. Segons explica el setmanari El Temps, Convergència veu “possibilitats ínfimes” per arribar a un acord segons els termes proposats per l’ANC.

Sánchez ha explicat als mitjans que sobre la taula han proposat dos escenaris per mirar de trobar un acord: el primer feia referència a una assemblea de càrrecs electes, mentre que el segon parla d’una mena de primàries per escollir el president, tot i que caldria posar un president temporal. Aquesta segona agrada més a la CUP que no pas a Junts pel Sí. Segons explica també El Temps, una proposta que també hauria agradat a la CUP és la de Neus Munté com a presidenta, amb Artur Mas com a conseller en cap i Oriol Junqueras també com a home fort del govern. Per la seva banda, el president de l’ANC ha mostrat en tot moment la intenció de l’Assemblea de promoure el diàleg i manté la seva esperança d’evitar unes noves eleccions al març.

Sense tenir declaracions de Junts pel Sí ni la CUP, l’ANC ha anunciat que dissabte es reunirà el Secretariat de les agrupacions locals de l’ANC. La reunió tindrà lloc a Vic, mentre s’espera que Junts pel Sí i la CUP anunciïn el resultat de les negociacions a les properes hores. En cas d’acord, seria necessari convocar el ple del Parlament amb un cert marge per poder votar la candidatura d’un president abans de diumenge a les 23:59.

Compartir
Article anteriorEl ‘Chapo’ Guzmán, el fugitiu més famós de Méxic, detingut a Sinaloa
Article següentLG presenta nous monitors i slimbooks en CES 2016
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]