L’ANC fa una crida a l’estabilitat de govern

0
ANC Manresa
L'ANC de Manresa, reunida aquest dimecres | Foto: ANC

L’ANC de Manresa ha emés una nota donant el seu suport als ajuntaments adherits a la declaració de desconnexió amb l’Estat i ha encoratjat a la formació d’un govern estable a la Generalitat

 

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a Manresa ha emès un comunicat en el que dona el seu suport a tots aquells municipis de les comarques del Bages i Moianès que s’han adherit a la declaració del Parlament de Catalunya que inicia l’etapa de desconnexió amb l’Estat espanyol.

En una nota dirigida als mitjans, l’ANC Manresa considera que, malgrat ja fa un mes i mig que es va aprovar aquesta declaració, ara que han passat les eleccions espanyoles i s’apropa el moment en el qual la CUP ha de ratificar o no el pacte d’investidura, “un període especialment important per expressar públicament el suport de l’ANC als ajuntaments que han anat aprovant o aprovaran mocions d’adhesió a la Declaració”, valorant especialment els membres de l’ANC la valentia dels ajuntament que es poden enfrontar a denuncies de l’Estat.

D’altra banda, l’ANC Manresa també ha valorat els resultats electorals espanyols del passat diumenge que, segons expressen, fan “evident que la fragilitat a Espanya és més gran” i consideren aquest el millor moment per a que Catalunya aprofiti per arrencar “el procés de construcció de la República Catalana”.

Des de l’ANC han volgut fer una crida a l’entesa i a la necessitat d’un “govern estable”, amb referència clara a l’assemblea que la CUP celebra aquest 27D i en la que es decidirà si el grup investeix Mas com a president o la situació deriva en la convocatòria de noves eleccions.

Compartir
Article anteriorPresó per a un jove de 19 anys a Castelldefels
Article següentL’ICL Manresa somia amb la Copa guanyant al CAI (86-79)
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]