L’ANC redefineix aquest dissabte el seu full de ruta

0
ANC Assemblea General
Votació durant la IV Assemblea General de l'ANC | Foto: Europa Press.

L’ANC veu necessària la redefinició del seu full de ruta i el seu paper en el procés sobiranista després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciés la qüestió de confiança

L’ANC celebra aquest dissabte el seu primer secretariat nacional després que Jordi Sànchez fos reelegit com a president. Segons informa el diari ARA, s’aprofitarà aquesta reunió per debatre sobre si el referèndum unilateral s’ha de situar o no al centre del debat polític. La idea és redefinir el full de ruta sobiranista per recuperar l'”embranzida” del procés independentista.

Així, i tal i com informa el diari, una de les principals propostes per poder-ho fer és reactivar la taula de partits i entitats, que va desaparèixer amb el 27-S a l’entendre’s aquelles eleccions com plebiscitàries. L’ordre del dia incorpora el debat sobre un “nou paradigma” del procés sobiranista per “articular una nova proposta política” i reprendre aliances després del trencament del pacte entre Junts pel Sí i la CUP.

La idea és apropar-se a l’entorn dels comuns, concretament al de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i, si cal, reformar el full de ruta que l’ANC va aprovar després de l’última assemblea general. Amb tot això, hauran d’articular el plantejament del referèndum unilateral amb altres aspectes com el proper 11 de setembre, l’aprovació d’uns pressupostos per a 2017 i que Carles Puigdemont revalidi la confiança. Per últim, hauran de veure com encaixaria amb un procés constituent aquest nou paradigma.