L’ANC renova la direcció amb la incògnita de Sánchez

0
Jordi Sànchez de la ANC - Diari Català
Foto: Catalunya Ràdio

L’Assemblea escull els membres del Secretariat sense saber si Jordi Sànchez repetirà com a president

L’ANC elegeix aquest dissabte els membres del Secretariat Nacional, del qual sortirà el nou president de l’entitat: l’actual, Jordi Sànchez, opta a la reelecció tot i que hi ha altres noms de pes com Antonio Baños, Jordi Calvís i Quim Torra.

Els 33.803 socis amb dret a vot elegiran a un total de 77 membres (dos d’ells per primera vegada en representació de les assemblees a l’estranger) i tots tindran l’encàrrec de desplegar el full de ruta que l’entitat ha aprovat el 17 d’abril.

D’aquestes eleccions no sortirà el president, sinó que seran els 77 membres del Secretariat els encarregats d’elegir-lo al ple de l’entitat previst per al 21 de maig, quan també elegiran vicepresident, tresorer i secretari.

Aquesta elecció està carregada de polèmica des del començament del procés perquè la junta electoral de l’entitat va vetar inicialment les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís, que finalment han estat admesos després de presentar al·legacions.

La junta va al·ludir al reglament de l’entitat per argumentar l’exclusió de Torra, tenint en compte que és “incompatible” ser president de l’ANC i ocupar un càrrec públic: el candidat és director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, un laboratori d’idees adscrit a la Generalitat.

En el cas de Calvís, la junta electoral ha assegurat que no ha estat exclòs per haver anat a la llista de la CUP en unes eleccions, sinó perquè en la seva candidatura “faltava informació”.

En canvi, Antonio Baños sí que pot ser candidat al Secretariat sense obstacles perquè va dimitir com a diputat i ja no ocupa càrrec públic algun, tot i que l’exlíder de la CUP al Parlament ha assegurat que ell només aspira a ser un membre més del Secretariat i no a ocupar la Presidència.