L’ANC vol protagonisme

0
Jordi Sànchez de la ANC - Diari Català
Foto: Catalunya Ràdio

L’ANC voldrà intervenir en les negociacions JxSí-CUP si veu que no hi ha acord

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha anunciat aquest dimarts que l’entitat voldrà intervenir en les negociacions entre JxSí i la CUP si veu que no hi ha acord entre les dues formacions sobre la investidura.

“Si observem que hi ha risc que no hi hagi una elecció a la presidència possible, sí que hi intervindríem. Mentrestant, confiem que els 72 diputats faran el que han de fer”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press.

El president de l’ANC ha exposat que els dos partits han d’arribar a un acord sobre la investidura perquè el nou president, “sigui qui sigui, faci el Govern i doni estabilitat”.

El principal escull en les negociacions és que la CUP rebutja investir Artur Mas president, mentre que JxSí replica que no això no és negociable i esgrimeix els 1,6 milions de vots que va aconseguir el 27S.

El primer ple d’investidura es preveu per al dilluns 9 novembre, i llavors JxSí i la CUP tindrà dos mesos per arribar a un acord; si no ho aconsegueixen, hauran de convocar-se eleccions un altre cop, un escenari que l’ANC vol evitar i per això planteja intervenir en les negociacions.