Aquest Lancia Delta Integrale HF Evoluzione Martini 5 no té més de 50 quilòmetres al seu marcador

Sovint, pel món de l’automobilisme apareixen històries fascinants amb uns actors principals espectaculars; en aquest cas us parlem d’un Lancia Delta, però no un qualsevol, un Integrale HF que té una peculiaritat molt interessant, i és que gairebé no s’ha estrenat! Sí, no ens hem tornat bojos. Aquest Lancia Delta Integrale HF Evoluzione Martini 5, fabricat l’any 1992, té el número de xassís 124 que correspon a una de les 400 unitats que es van fabricar d’aquesta edició especial que commemorava el cinquè títol de la marca com a Campiona del Món de Ral·lis, d’aquí aquest color blanc amb les franges Martini, patrocinador d’aquell temps de Lancia.

Aquest Lancia Delta Integrale HF Evoluzione Martini 5 només ha tingut un propietari, el qual només el va utilitzar per desplaçar-se des del concessionari on el va recollir nou fins a casa seva i, des de llavors, no ha realitzat cap quilòmetre més. Amb aquesta premissa queda clar que l’estat de conservació exterior i interior deu ser òptim però la mecànica, propulsada per un motor de 2 litres 16 vàlvules turbo de 210 CV, deu acusar el fet d’estar anys i anys aturat. Tot i així, suposem que el propietari hagi realitzat les revisions oportunes però, insistim, un cotxe que roman molt de temps parat pot tenir seriosos problemes si el comences a moure de forma més habitual.

En qualsevol cas, el fet és que aquest Lancia Delta Integrale HF Evoluzione Martini 5 sortirà a la venda per subhasta el dia 28 de febrer al Silverstone Auctions Race Retro Sale. De fet, no fa gaire, ja us vam explicar un cas similar, però al final no va haver-hi venda ja que el propietari no va aconseguir els 150.000 euros que desitjava. No obstant, veurem com acaba aquest nou cas d’aquesta unitat amb només 50 quilòmetres al seu marcador.