Científics demostren que l’ànima existeix i diuen: “L’ànima no mor, sinó que torna a l’univers”

L'ànima no mor, sinó que torna a l'univers | Diari CatalàEl Dr. Stuart Hamerroff i el físic britànic Sir Roger Penrose van desenvolupar una teoria quàntica de la consciència, que estableix que l’ànima està continguda dins d’estructures anomenades microtúbuls, que viuen dins les nostres cèl·lules cerebrals.

La idea neix del fet que el cervell és un ordinador biològic, amb 100 bilions de neurones les i connexions sinàptiques actuen com a xarxes d’informació.

El Dr. Hameroff, argumenten que les nostres experiències de consciència són el resultat dels efectes de la gravetat quàntica en els microtúbuls, un procés que anomenen reducció objectiva orquestrada (ORCH-OR).

En una experiència propera a la mort, els microtúbuls perden el seu estat quàntic, però la informació dins d’ells no es destrueix, en termes comprensibles, l’ànima no mor, sinó que torna a l’univers.

El Dr. Hameroff va explicar la teoria àmpliament en un documental narrat per Morgan Freeman, anomenat ‘Through the wormhole’ (A través del forat de cuc), que va ser emès recentment pel canal Science als Estats Units.

Diguem que el cor deixa de bategar, la sang deixa de fluir, els microtúbuls perden el seu estat quàntic. La informació quàntica en els microtúbuls no es destrueix, no pot ser destruïda, simplement es distribueix i es dissipa per l’univers. Si el pacient és ressuscitat, aquesta informació quàntica pot tornar als microtúbuls i el pacient diu” Vaig tenir una experiència propera a la mort. Si el pacient mor, seria possible que aquesta informació quàntica existeixi fora del cos indefinidament, com una ànima.

Va dir el Dr. Hameroff.

El Dr. Hamerof creu que les noves idees sobre el paper de la física quàntica en els processos biològics com la navegació en ocells, ajuden a confirmar la teoria.