Valve acaba de publicar a Steam un test de rendiment de SteamVR per mesurar la capacitat de l’ordinador i saber si està llest per acollir a la realitat virtual

Amb el Mobile World Congress 2016 celebrant-se ara mateix a Barcelona, són dies interessants pel panorama de la Realitat Virtual. Tots els mitjans generalistes coincideixen en apuntar que l’experiència amb Oculus Rift, Samsung VR o HTC Vive és la gran protagonista de l’edició d’aquest any. Però, no es parla tant de les especificacions necessàries dels nostres compatibles per poder gaudir dels d’aquests dispositius.

HTC Vive es retarden fin a abril de 2016 | Diari Català
HTC Vive, el dispositiu de Realitat Virtual de Valve i HTC

Per això, Valve, l’empresa coproductora de les ulleres de Realitat Virtual HTC Vive -un dispositiu que des d’ahir té data d’estrena i preu– distribueix sense cost una aplicació a Steam que analitza el teu ordinador per saber si està preparat. El test de rendiment, disponible aquí, recull les dades del teu sistema i et confirma si necessita alguna millora per reproduïr SteamVR correctament.

En cas de no ser així, també facilita informació relativa a quina és la limitació: la targeta gràfica, la CPU o totes dues. Es tracta d’una recomanació força considerable per aquells usuaris que tinguin clar el seu salt a la Realitat Virtual un cop surti a la venda aquest any de manera massiva, ja que un dels punts que molts cops s’obvia és la necessitat de tenir un compatible de gamma alta.

Per exemple, al preu d’Oculus Rift, el dispositiu de Realitat Virtual de Facebook que sortirà a la venda per 699 €, hem d’afegir-li el preu d’un ordinador que fàcilment ha de rondar els 900 euros. El test de rendiment de Steam ocupa 4,7 GB i es pot descarregar ara mateix.