L’expresident blaugrana considera que la recompra de Can Rigalt és a causa de la “mala gestió” de Rosell i Bartomeu

L’expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assegurat aquest dimarts que el laude arbitral que obliga el club blaugrana a recomprar part dels terrenys de Can Rigalt, que va vendre la Junta Directiva de Laporta el 2005 per un total de 47 milions d’euros és a causa d'”únicament i exclusivament” a la “gestió dolenta i falta de capacitat” de les Juntes de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

“Confirmo que la demanda arbitral que obliga el FCB a recomprar part dels terrenys de Can Rigalt no correspon al nostre mandat, ja que el comprador va instar el procés arbitral el 10 de desembre del 2012 com acredita la Memòria FCB 2014-15 en la pàgina 203”, ha assenyalat Laporta en un comunicat emès aquest dimarts a la tarda.

En aquest reitera i expressa que queda “documentat” que la responsabilitat del cas correspon “únicament i exclusivament” a la “mala gestió i falta de capacitat” de les Juntes Directives presidides per Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu així com de l’última Comissió Gestora del club blaugrana.

“Passats 11 anys de la firma de l’acord de venda dels terrenys, i després d’haver-se produït negociacions per part de les Juntes de Rosell i Bartomeu amb els compradors –sense que hagi fructificat–, és un acte de covardia i cinisme que ara intentin derivar responsabilitats o deixar caure l’ombra de la sospita contra mi i els meus companys de Junta”, ha lamentat Laporta.

En aquest sentit, l’exmandatari ha carregat contra Rosell i Bartomeu perquè considera que aquest fet només pretén per la seva part “amagar una greu ineptitud i alta incompetència” de les seves Juntes a l’hora de gestionar el club.

Per aquesta raó exigeix “amb més èmfasi” la màxima transparència i informació en aquest assumpte i ha demanat la publicació immediata del laude arbitral perquè tots els socis i sòcies del FC Barcelona tinguin coneixement “de com s’ha arribat en aquesta situació”.

Cal recordar que la Junta Directiva del FC Barcelona ha anunciat aquest dilluns l’obligació que l’imposa un laude arbitral de desfer l’operació feta el 2005 pels terrenys de Can Rigalt, per la qual cosa el club blaugrana haurà de tornar 47 milions d’euros.

“La Junta ha estat informada del contingut del laude arbitral dictat fa poc en el cas dels terrenys ubicats en el sector de Can Rigalt. Aquest laude estableix que el FC Barcelona haurà de desfer l’operació feta el 2005 i recuperar de la societat mercantil ‘Immobiliària Mar’ els 10.000 metres quadrats d’aquest sector que el club li va vendre en aquell moment”, va indicar el club.

En el comunicat, el Barça va explicar que aquesta operació feta fa 11 anys, en l’era Joan Laporta, va ajudar als comptes del club llavors. Tot i això, ara posa en problemes l’àrea financera del conjunt culer, ja que ha d’abonar els 35,4 milions d’euros de la venda de llavors més els interessos acumulats.