L’Athletic Club no guanya al camp de l’Espanyol en lliga des de la temporada 1997-1998. Des d’aleshores, 13 triomfs ‘pericos’ i cinc empats

Amb la digestió dels torrons encara en marxa, l’Athletic Club va endur-se els tres punts de l’Olímpic Lluís Companys. Era l’11 de gener del 1998. Sobre la gespa homes com Pochettino, Ouedec, Torres Mestre, Esnaider o el propi Constantin Galca, actual entrenador de l’RCD Espanyol. Aquell dia, un gol de Julen Guerrero condemnava a la derrota un Espanyol dirigit per José Antonio Camacho.

Des d’aleshores, els blanc-i-blaus acumulen 18 partits de lliga consecutius sense perdre davant els bascos. 13 victòries i cinc empats en els qual l’Espanyol sempre ha aconseguit, com a mínim, un gol.

Avui n’han estat dos, amb els quals s’ha aconseguit la victòria amb remuntada inclosa. Rls gols de Pape Diop i Caicedo permeten dilatar la bona dinàmica davant l’Athletic Club

L’única derrota, la més cruel

Durant aquest període, l’Athletic Club ha visitat el camp de l’Espanyol dues vegades més per jugar partit de Copa del Rey. Els dos cops, però, la balança va caure en favor dels ‘lleons’.

La temporada 2007-2008 el partit va acabar amb empat a un. El partit va decidir-se amb una tanda de penals que va donar la classificació als bascos gràcies al 3-4 final.

Però, sense dubte, ningú oblidarà el desenllaç de la temporada passada  després de realitzar una Copa del Rey excepcional, l’Espanyol va caure a les semifinals amb tot a favor. Les dianes d’Aduriz i Etxeita van deixar els ‘pericos’ a les portes d’una final de la Copa del Rey en la quals els blanc-i-blaus van aconseguir deixar enrere entitats com el Sevilla o el Valencia.