L’Audiència Nacional investiga Joan Coma (Capgirem Vic) per ‘delicte de sedició’

0
Joan Coma
Foto: Joan Coma, en una intervenció. (Capgirem Vic)

És el primera vegada que el fiscal de l’Audiència Nacional demana que s’imputi un càrrec públic per les declaracions a favor de la resolució sobiranista del Parlament (9-N)

És el primer cas que el fiscal demana que s’imputi un càrrec public per les declaracions a favor de la resolució sobiranista aprovada pel Parlament, segons informa el digital Vozpópuli.

L’Audiència Nacional va obrir una investigació després que el regidor Josep Anglada filtrés a la Guàrdia Civil que l’Ajuntament de Vic volia aprovar la moció de suport a la declaració del Parlament tot i un informe de secretaria que ho desaconsellava.

El jutge de l’Audiència Ismael Moreno va enviar els Mossos d’Esquadra a l’Ajuntament de Vic a principis de febrer per recollir tota la documentació del ple, com l’acta, l’informe de secretari i l’enregistrament del ple.

El fiscal Vicente González Mota ha enviat al Jutjat Central d’Instrucció Número 2 de l’Audiència que dirigeix Ismael Moreno una petició perquè es prengui declaració a Joan Coma. Concretament, el fiscal cita algunes de les declaracions que va fer el regidor de CapgiremVic a favor de la desobediència dient queper fer la truita s’hauran de trencar ous“. La Fiscalia entén que paraules com aquestes podrien considerar-se un delicte de provocació a la sedició“.