foto: Europa Press
El cas Palau a judici a partir de gener | Diari Català

El tribunal de l’Audiència de Barcelona que jutjarà el cas del desfalc del Palau de la Música i el presumpte cobrament de comissions de CDC, ha proposat fer la vista oral entre gener i abril del 2017, tot i que es reunirà amb totes les parts dilluns que ve 3 d’octubre per consensuar el calendari.

En una providencia, el tribunal ha convocat a totes les parts del cas perquè acudeixin a aquesta reunió amb les seves agendes dels judicis que hagin de puguin coincidir amb el període inicialment proposat per al judici, ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat.

El tribunal considera que la millor opció és fer una reunió en la qual es fixi un calendari acordat entre tots donat l’elevat nombre de parts que estan personades en la causa i el temps que es preveu que duri el judici.

El nombre d’intervinents també obligarà a canviar la ubicació per a la celebració de la vista i, en lloc de al Palau de Justícia del passeig de Lluís Companys on està l’Audiència de Barcelona, es farà a la Ciutat de la Justícia per la seva major capacitat.

La macrocausa judicial té 38 parts processals: 16 acusats -que s’asseuran a la banqueta-, dues acusacions públiques, quatre acusacions particulars i/o particular, cinc responsables civils a títol lucratiu i 11 entitats jurídiques com a responsables civils subsidiaris.

Vuit anys després

El cas ha estat investigat pel jutjat d’instrucció 30 de Barcelona i va començar l’estiu del 2009 amb el registre de la institució cultural; després d’una sèrie de contratemps judicials que han allargat la instrucció, el 2 de setembre d’aquest any la causa va arribar a la Secció Dècima de l’Audiència, que s’encarregarà d’enjudiciar-lo amb el magistrat Julio Hernández Pascual com ponent.

La causa està formada per 102 volums, amb de 60.784 folis, a més de la documentació de les peces separades.