L’autobús que circula per sobre dels cotxes ja és una realitat

0
TEB metro per sobre cotxes
El TEB, nou sistema de Metro | Foto: New China

El passat dimarts es van realitzar a la Xina les primeres proves del TEB, un Metro que circula per sobre dels automòbils

El Transit Elevated Bus (TEB), un sistema de Metro elevat per sobre dels automòbils, va ser presentat el mes de maig en l’Exposició Internacional de Tecnologia la Xina. El pla futurista per al transport del país asiàtic no s’ha quedat sobre el paper i aquest dimarts han arrencat les primeres proves operatives sota condicions reals.

Les primeres imatges difoses pels mitjans xinesos mostren un interior espaiós, amb una capacitat per a uns 300 passatgers, i una altura que permet circular als cotxes sense problema per la part inferior. La prova s’ha dut a terme al nord-est de la ciutat de Qinhuangdao, a la província d’Hebei.

L’invent és un sistema de transport que s’eleva per sobre dels cotxes i permet moure’s sobre els vehicles -que circulen per sota-. Una forma de maximitzar l’espai i millorar l’aprofitament dels carrers i carreteres. Molt més si es té en compte que es tracta del país més poblat del món. El TEB, segons explica ‘Daily Mail’, té les mateixes funcions que el Metro.

“El seu cost de producció és menys d’una cinquena part de la del Metro i la seva construcció podria acabar-se en un any”, va explicar el maig l’enginyer encarregat del projecte, Bai Zhimming. Les primeres proves estaven previstes per a la segona meitat d’aquest 2016. Segons els plans, per tant, els futuristes autobusos podrien començar a funcionar a final d’any.