L’avantatge de Clinton sobre Trump es redueix

0
Hillary Clinton
La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton | Foto: Europa Press

Una enquesta de Reuters redueix la diferència entre els dos candidats a poc més de nou punts, dos menys que fa una setmana

L’avantatge de la precandidata demòcrata a la presidència dels Estats Units Hillary Clinton sobre el seu contrincant, el virtual candidat republicà, Donald Trump, s’ha reduït a un dígit entre els possibles votants per primera vegada en gairebé dues setmanes, d’acord amb un sondeig de Reuters/Ipsos difós divendres.

L’enquesta, feta entre el 27 de juny i l’1 de juliol, llança un avantatge d’un 9,4 % per a l’exsecretària d’Estat sobre el magnat immobiliari, lleugerament per sota de l’11,2 % que els distanciava en una enquesta finalitzada el 28 de juny.

Clinton havia mantingut un avantatge de dos dígits en les enquestes des del 20 de juny, en recuperar-se d’una momentània pujada en els números de Trump després del sagnant tiroteig en un club gai d’Orlando, quan el republicà va tornar a demanar la prohibició de l’entrada de musulmans als Estats Units.

Entre els probables votants, un 43,9 % dóna suport a Clinton, front a un 34,5 % que es manifesta a favor de Trump. Un altre 21,7 % assegura que no recolzaria cap dels dos candidats.

L’avantatge de Clinton s’havia ampliat fins a 14 punts en les últimes dues setmanes després que líders republicans critiquessin Trump per la seva oposició a acords comercials internacionals i una sèrie de comentaris agressius contra hispans i musulmans.