L’aviació russa bombardeja 60 objectius a Síria en 24 hores

0
aviació russa
EP: Ministeri de defensa
aviació russa
EP: Ministeri de defensa

L’atac rus contra l’Estat Islàmic continua a Síria

L’aviació russa ha portat a terme un total de 67 missions a Síria en les que ha bombardejat 60 objectius d’Estat Islàmic en les últimes 24 hores, ha anunciat aquest divendres el cap de la Força Aèria, tinent general Igor Makushev, segons informa RIA Novosti.

Rússia va començar els seus bombardejos sobre terra sirià a petició del règim de Bashar al-Assad el passat 30 de setembre. Tant Moscou com Damasc han assegurat que l’objectiu dels bombardejos és Estat Islàmic, si bé activistes i oposició, així com els Estats Units i altres aliats, han denunciat que els objectius han estat majoritàriament altres grups insurgents.

El director de l’Observatori Sirià per als Drets Humans, Rami Abdulrahman, ha indicat aquest divendres a Reuters que creu que només el 10% dels objectius bombardejats per Rússia corresponen a Estat Islàmic.

Rússia diu que ha matat més de 300 insurgents amb els seus bombardejos

L’aviació russa ha matat més de 300 insurgents amb els 60 bombardejos que ha portat a terme durant les últimes 24 hores a Síria, segons ha informat el cap de la Força Aèria, tinent general Igor Makushev, citat per l’agència RIA Novosti.

En un bombardeig prop de la ciutat d’Alep han mort uns 100 milicians, ha assenyalat Makushev, que ha precisat que s’ha destruït un dipòsit d’armes.

D’altra banda, els avions russos han bombardejat el quarter general del grup insurgent Liwa al Haqq, i ha matat 200 milicians, segons el comandant de la Força Aèria. Entre els morts hi hauria dos comandants.