L’aviació russa fa un mínim de 30 nous bombardejos a Síria

0
Mapa sobre la presència russa a Síria | Foto: ISW
Mapa sobre la presència russa a Síria | Foto: ISW
Mapa sobre la presència russa a Síria | Foto: ISW

Aquesta actuació és part de l’ofensiva empresa aquesta setmana pel govern de Moscou

Avions russos han portat a terme un mínim de 30 bombardejos aeris a Síria, inclosa la ciutat de Jisr al Shughur, que es troba en el nord-oest i està controlada pels rebels sirians, segons ha informat la cadena de televisió Al Mayadeen.

Segons aquesta font, els bombardejos han tingut com a objectius Jaish Al-Fatah (Exèrcit de la Conquista), una coalició d’organitzacions insurgents integrada entre d’altres per Ahrar al Sham i el Front al Nusra, la filial d’Al-Qaida a Síria.

Rússia ha iniciat aquest dimecres bombardejos aeris sobre Síria. Segons Moscou i Damasc, l’objectiu dels mateixos han estat posicions d’Estat Islàmic, si bé fonts sobre el terreny i fonts nord-americanes, entre d’altres, han posat en dubte aquesta informació i han apuntat que els atacs van tenir com a objectiu els rebels al règim de Bashar al-Assad.

Cal recordar que coincidint amb la celebració de la reunió annual de l’Assamblea General de Nacions Unides, el president rus, Vladimir Putin, i el nord-americà, Barack Obama, van mantindre una conversa oficial en la que es va despendre que el tema principal va ser precisament l’actuació d’ambdós països a Siria.