El Lazio-Napoli, interromput per crits racistes - Diari Catala
El jugador francès Kalidou Koulibaly va ser objecte de crítica per una part de l'afició local | FOTO: @PReina25

El col·legiat Massimiliano Irrati va interrompre el Lazio-Napoli durant quatre minuts pels crits discriminatoris contra el visitant Kalidou Koulibaly

L’àrbitre va convocar als jugadors al cercle central i tot seguit es va dirigir a la zona de les banquetes, on va demanar que es comuniqués que si es prosseguia amb aquesta actitud es pararia el partits durant uns minuts. Finalment al minut 24 de la segona meitat es va aturar l’enfrontament entre Lazio i Napoli pels crits racistes de l’afició contra el defensa francès Kalidou Koulibaly.

Des de la grada on se situaven els seguidors radicals de la Lazio s’esbroncava a Koulibaly cada cop que aquest tocava la pilota i com es feien ressò algunes publicacions italianes també es va cridar Vesuvi, renta’ls amb foc, en referència al volcà situat a la badia de Nápoles. El del Lazio-Napoli no és el primer cas de racisme a la Serie A i aquests fets van portar a la Federació a llançar una campanya en contra d’aquestes manifestacions a les activitats esportives. Pel que fa a l’estadi Olímpico de Roma ja ha estat tancat per ordre de la UEFA en diverses ocasions per cants d’aquesta tendència.

La decisió d’Irrati va provocar diverses reaccions i els primers a opinar-hi van ser els entrenadors. Maurizio Sarri, tècnic del Napoli es va mostrar d’acord amb la mesura del col·legiat, al qual va felicitar perquè la situació estava començant a ser incòmoda. Ho sentim molt per Koulibaly, jo el vaig veure després del partit i semblava tranquil.

Per contra, el preparador de la Lazio, Stefano Pioli s’hi va declarar en contra, ja que segons va comentar, ell no hauria suspès l’enfrontament. Els cants no tenen justificació i són un gest molt lleig però nosaltres també tenim jugadors negres. Aturant el partit es dona importància a una minoria, explicava.

Qui també es va posar del costat del defensa va ser el català Baldé Keita, que juga a la Lazio i va compartir una fotografia a les xarxes socials on expressava el seu suport cap a Koulibaly i de la mateixa manera ho va fer el seu company Pepe Reina, porter de l’equip napolità.