Le Pen celebra la “victòria de la llibertat” i demana referèndum per França

0
La líder del Front Nacional Marine Le Pen
La líder del Front Nacional Marine Le Pen

La líder del Front Nacional celebra la sortida del Regne Unit i demana un referèndum per França i la resta de països de la UE

La líder del partit d’extrema dreta Front Nacional, l’euroescèptica Marine Le Pen, ha celebrat la victòria de l’opció del ‘Brexit’ al Regne Unit, resultat que ha definit com “la victòria de la llibertat”, i des de la seva formació ha exigit que es faci una votació sobre la permanència o no de França al bloc comunitari.

“Com porto demanant des de fa anys, ara fa falta el mateix referèndum a França i als països de la Unió Europea“, ha afirmat la filla del fundador del partit a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

 

Després que s’hagin conegut els resultats, Le Pen, en una intervenció a la televisió francesa BFMTV, ha assegurat que “la Unió Europea està col·lapsant”, fet que ha titllat de “cosa bona”. “Els pobles europeus aspiren a una altra cosa”, ha afirmat, abans d’afegir que tots ells han de ser “lliures i sobirans”.

“Aquesta Unió Europea és cada vegada més antidemocràtica i brutal”, ha assenyalat Le Pen, que ha expressat la seva felicitat, com la de “molts francesos”, davant de la “bona decisió” del Regne Unit.

El ‘Brexit’ ha aconseguit una victòria rebuda pels seus partidaris com el “dia de la independència britànica”, una eufòria que contrasta amb la negativa reacció dels mercats, que evidencien les serioses implicacions d’una decisió contra la que havien lluitat la pràctica totalitat de les forces polítiques, econòmiques i socials del Regne Unit.