L’electrònica ajuda a la medicina per moure les cames

0
Fundació Step by Step - diari Català
HIKMET GUMUS/WIKIMEDIA
Fundació Step by Step - diari Català
HIKMET GUMUS/WIKIMEDIA

Cinc pacients amb paràlisi aconsegueixen moure les cames amb implants electrònics

Cinc lesionats amb paràlisi completa han aconseguit moure les cames parcialment després d’estimular la seva medul·la espinal amb implants electrònics no invasius a través de la pell, ha informat aquest divendres la Fundació Step by Step en un comunicat.

Aquest estudi, elaborat pel professor de la Universitat de Califòrnia Los Angeles (Ucla) Reggie Edgerton, ha estat presentat aquest divendres al III Congrés Internacional de Reparació de la Medul·la Espinal (Iscore) 2015 de Step by Step.

Aquesta estimulació pot activar circuits que reconnecten el cervell a les neurones que controlen els músculs, ja que la corrent elèctrica desperta circuits que estaven adormits però no morts.

L’investigador ha combinat aquest tractament amb entrenament dels lesionats a partir de l’exoesquelet Esko, que permet als pacients aixecar-se i caminar durant el seu tractament de rehabilitació.

  Iscore és el congrés més important sobre els avenços en investigació biomèdica entorn a la recuperació de la funció de la medul·la espinal, i ha comptat amb la participació de clínics, neurocirurgians i biòlegs moleculars que volen convertir el seu coneixement en opcions terapèutiques per als lesionats medul·lars.