La GDC rendeix tribut a Satoru Iwata, el difunt expresident de Nintendo

  0

  La mort del creatiu japonès va fer trontollar a tota la industria del videojoc l’any 2015, un buit que encara avui mereix un sonat homenatge

  L’onze de juliol de 2015 el món del videojoc es va despertar trist. Satoru Iwata, una de les figures més emblemàtiques de la indústria i la principal veu de Nintendo, ens deixava. Van ser moltes les mostres de condol a tota la xarxa, i és que el carisma del creatiu trencava qualsevol barrera amb el seu somriure permanent.

  Com cada any, la Game Developers Conference (GDC) acull a diferents personalitats de la indústria i esdevè un dels punts d’obligada parada pel que fa a l’actualitat. Aquest any, per exemple, ha estat el moment escollit per Sony per anunciar la data i preu de PlayStation VR, el seu dispositiu de realitat virtual.

  L’any 2005, també a la GDC, Satoru Iwata va dir una de les frases més recordades de la seva carrera professional.

  A la meva tarjeta professional hi fica que sóc el President d’una corporació, a la meva ment sóc un desenvolupador de videojocs, però al meu cor sóc un jugador.


  L’edició d’aquest any ha decidit dedicar un sentit homenatge a Satoru Iwata mitjançant un clip de tres minuts que encapçala aquesta publicació. Una peça audiovisual que recorda la implicació del nipó en la colaboració del procés creatiu de diversos títols de Nintendo on va ser crucial, per exemple, amb Pokémon Gold/Sylver.