L’enterovirus deixa un nen mort i una nena afectada per tetraplegia

0

El Departament de Salut de la Generalitat fa una crida a la calma ja que la majoria de casos d’enterovirus s’estan resolent sense conseqüències greus

Els responsables del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya van realitzar aquest dijous una compareixença davant dels mitjans de comunicació per explicar alguns nous detalls del brot d’enterovirus i l’evolució dels nens afectats. Tot i que es va reconèixer l’existència d’algun cas greu, la informació principal va ser una crida a la calma, ja que la majoria dels afectats presenten una evolució favorable.

Durant el mes d’abril va morir un nen a Reus per culpa de l’enterovirus i una de les afectades més greus és una nena de tres anys que pateix tetraplegia després que el virus li provoqués una encefalitis. Aquests serien fins al moment els casos més greus, tot i que fins a nou dels quaranta casos neurològics detectats per enterovirus han requerit el pas per la Unitat de Cures Intensives (UCI), segons va detallar aquest dimecres el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comin.

La nena afectada per tetraplegia va ser derivada de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona a l’Institut Guttman de Badalona, on està ingressada en aquesta situació des de fa tres setmanes. Tot i que els metges han iniciat un tractament de rehabilitació han explicat que les afectacions neurològiques són d’evolució variable i no és pot saber si es tracta d’una afectació irreversible, tot i que sí està considerada com severa i greu.

En general, els casos que s’han donat d’enterovirus es resolen en 24 o 48 hores sense cap conseqüència, tot i que en algun cas amb paràlisi sí podria quedar alguna afectació residual. Malgrat que es va identificar un cas amb el tipus D-68, un dels més agressius, es desconeix de quin tipus són la resta de casos, ja que la càrrega viral de les mostres té un nivell massa baix com per identificar-lo.