Els advocats del davanter blaugrana i del seu pare, Jorge Messi, han anunciat que recorreran la sentència dictada aquest dimecres pels tres delictes de frau fiscal

Els advocats del jugador del FC Barcelona Lionel Messi i del seu pare, Jorge Messi, han anunciat que recorreran al Tribunal Suprem la sentència dictada aquest dimecres per tres delictes contra la Hisenda Pública després d’haver defraudat 4,1 milions d’euros en les seves declaracions d’IRPF del 2007, 2008 i 2009, perquè considera que “no és correcta” malgrat que la qualifiquin com “gairebé simbòlica”.

“La sentència no és correcta, però centra el debat de tal forma que sembla clar que el recurs que serà interposat acabarà per donar la raó a la defensa”, han dit.

Per als juristes, la “sentència imposa una pena gairebé simbòlica (7 mesos per cada delicte fiscal), ja que la quantitat que l’Agència Tributària reclamava ja es va abonar en el seu moment”, explica el comunicat.

Els lletrats Enrique Bacigalupo i Javier Sánchez-Vera creuen que hi ha “bones perspectives” perquè el recurs prosperi, una al·legació que es presentarà davant del Tribunal Suprem, que sol utilitzar una mica menys d’un any per a la seva resolució, amb la confiança de “fer valer el recurs”.

“Havent-se pagat les quantitats que es van dir per l’Agència Tributària degudes mai es va entendre l’entestament de la pròpia Agència a mantenir l’acusació”, afegeixen els advocats del futbolista del FC Barcelona.

Els lletrats recalquen que tant Messi com el seu pare “eren conscients de les obligacions fiscals i precisament per aquesta raó van acudir a un despatx especialista en tributació d’esportistes (…) però és obvi que el tribunal ha considerat que no han estat ben assessorats”, afegeixen.

Finalment, en espera d’aquest recurs, la defensa de Lionel i Jorge Messi creu que “demostrarà que Leo es va comportar sempre correctament, de la mateixa manera que el seu pare, i que fins i tot va pagar unes quantitats a la Hisenda Pública que podrien haver discutit” i que ells “van pagar immediatament”.

“Leo és una figura pública, no només ho ve demostrant als terrenys de joc, sinó també fora d’ells”, finalitza la nota.