L’argentí reconeix en la seva declaració la signatura dels contractes i assenyala els seus assessors fiscal

Leo Messi defensa en el judici en el qual se l’acusa per un presumpte frau fiscal de 4’1 milions d’euros a la Hisenda Pública espanyola, per ocultar presumptament els ingressos derivats dels seus drets d’imatge a les declaracions d’IRPF dels anys 2007, 2008 i 2009, que confiava en l’administració del patrimoni que feia el seu pare, Jorge Horacio Messi, i que no sabia com es gestionaven els seus drets d’imatge: “No sé res d’això. Mai no m’hi vaig interessar, sincerament. Jo em dedicava a jugar a futbol”, responia el futbolista a la fiscal Raquel Amado a l’Audiència de Barcelona després de preguntar-li si tenia alguna sospita que els seus gestors podrien estar incomplint les obligacions tributàries.

El blaugrana afirma que eren els assessors fiscals del despatx Juárez els qui s’encarregaven de la seva gestió, després que el seu pare els delegués la feina: “Crec que ho controlaven tot. El meu pare s’havia encarregat que fossin els advocats qui ho portessin les coses. Per això hi són”.

Messi es negava a respondre les preguntes de l’Advocacia de l’Estat –única part que l’acusa a ell en aquest judici–, de la mateixa manera que feia el seu pare. El futbolista insistia, en el transcurs de la seva declaració que ha durat aproximadament 15 minuts, que a ell mai no li explicaven com es gestionaven els seus drets d’imatge, assegurant que mai no va preguntar al seu pare sobre això.

El blaugrana, no obstant això, reconeix que sí que signava els contractes, però no decidia com canalitzar els ingressos: “L’única informació que tenia era que signàvem acords amb diferents patrocinadors quan jo havia de fer anuncis, fotos o coses d’aquestes. Signava perquè confio en el meu pare”.

Leo Messi i el seu pare declaren durant el judici | FOTO: europapress.com
Leo Messi i el seu pare declaren durant el judici | FOTO: europapress.com

 

Declaració de perits

Està previst que el judici, que va començar dimarts, acabi aquest divendres amb la lectura dels informes finals de les parts, però no hi assistiran ni Messi ni el seu pare, de manera que no faran ús del seu dret a l’últim torn de paraula, segons han explicat els seus advocats a la sala.

Abans dels acusats, aquest dijous declaraven també quatre perits que descrivien l’entramat de societats creades a l’estranger, moltes de les quals no tenien activitat i l’única funció de les quals, presumptament, era evitar el pagament d’impostos a Espanya.