Leonardo DiCaprio durà al cinema l’escàndol de Volkswagen

0
Wolkswagen al cinema
Foto: WARNER BROS

L’actor Leonardo DiCaprio produirà la pel·lícula sobre l’escàndol mediambiental de Volkswagen

Volkswagen al cinema
Foto: WARNER BROS

L’actor Leonardo DiCaprio i la productora Jennifer Davisson han arribat a un acord amb Paramount per produir una pel·lícula sobre l’escàndol mediambiental de Volkswagen. El projecte encara no té director i tampoc se sap si serà un film de ficció o documental.

Fa poc Paramount va adquirir els drets d’un llibre que sortirà pròximament sobre l’escàndol i que està escrit pel estatunidenc Jack Ewing. La productora de DiCaprio, Appian Way, ha decidit participar en el projecte. Aquest llibre aprofundirà en com la companyia va col·locar softwares il·legals en els automòbils de dièsel perquè semblés que emetien menys contaminació de la que realment consumien. Aquest moviment suposa un cop dur per a aquesta empresa automobilística, ja que és una acció més en la forta campanya de desprestigi que està patint la firma i que amenaça d’enfonsar la producció de cotxes a Alemanya. L’escàndol ha danyat greument el prestigi de la marca i va provocar la renúncia del director executiu de la companyia, Martin Winterkorn.

Volkswagen s’enfronta actualment a una multa estratosfèrica de més de 18 mil milions de dòlars segons l’Agència de Protecció Mediambiental dels Estats Units.

LLARGA CARRERA DE PRODUCTOR

Amb aquesta producció, Leonardo DiCaprio segueix mostrant el seu ferri compromís amb la protecció del medi ambient. L’actor nominat als Oscars és un ecologista compromès. En un article per a la revista Ukula, l’intèrpret va parlar de l’escalfament global com “el desafiament més important del medi ambient”. A més, l’actor ha mostrat ser un intel·ligent productor. Ha estat darrere de pel·lícules com ‘El llop de Wall Street’, en què també actuava; ‘Out of the Furnace’, nominada a un premi Satellite; o ‘Runner Runner’, protagonitzada per Ben Affleck, Justin Timberlake i Gemma Artenton.

El projecte més pròxim de DiCaprio és ‘The Revenant’ dirigit per Alejandro González Iñárritu i que està protagonitzada per l’actor i per Tom Hardy i Domhnall Gleeson. ‘The Revenant’ té previst la seva estrena a Espanya per al 5 de febrer del 2016.