L’equip olímpic espanyol ha guanyat ja 10 medalles

0
Foto: Reuters
Mireia Belmonte a Rio | Diari Català

Cinc d’or, dues de plata i 3 de bronze és el balanç fins ara del medaller espanyol als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Però en podem guanyar més.

Les cinc medalles d’or han estat per Mireia Belmonte, en els 200 metres papallona; per la palista Maialen Chorraut en piragüisme en aigües braves; per la parella formada per Marc López i Rafa Nadal en els dobles de tenis: pel palista Marcus Cooper Walz en K-1 1000 metres; i Saul Craviotto i Cristian Toro en K-2 200.

Les dues de plata han estat per Orlando Ortega en els 110 metres tanques i Eva Calvo en taekwondo en menys de 57 quilos. Les tres de bronze han estat per Mireia Belmonte en els 400 estils, Lydia Valentín en aixecament de peses en menys de 75 quilos i Joel González en taekwondo en menys de 68 quilos.

Espanya s’ha classificat ja per a dues finals més: Carolina Marín a bàdminton i les noies de la selecció espanyola de bàsquet davant Estats Units. Per tant, com a mínim, ja tenim assegurades dues plates més.

Estats Units, líder al medaller

 Estats Units ja porta 100 medalles en els Jocs de Rio. 35 d’or, 33 de plata i 32 de bronze. Segona en el medaller és Gran Bretanya, amb 56 medalles i tercera continua Xina. Espanya està en la catorzena posició.