Les Comes 4X4 Festival: Espectacular exhibició tot terreny que supera els 10.000 assistents

0
Fang i espectacle a Les Comes 4x4 Festival
Fang i espectacle a Les Comes 4x4 Festival

Aquest cap de setmana s’ha celebrat per cinquè any consecutiu Les Comes 4X4 Festival

He tingut l’honor d’anar al Festival 4×4 Les Comes 2016 a Súria (Barcelona), l’esdeveniment que tots els amants del món 4×4 no es poden perdre.

Era la primera vegada que anava a un esdeveniment de 4 rodes d’aquesta magnitud i realment em va sorprendre. Primerament per la gran organització que Pep Vila i el seu equip desenvolupen per tal de portar a terme aquest Festival del 4×4. No és gens fàcil controlar 10.000 persones i més de 900 vehicles cada dia dins d’un terreny tant gran. I és que ni més ni menys que 500 hectàrees son les que disposen tota la gent acudeix a les Comes amb el seu 4×4.

Gran espectacle off road a la finca de les Comes a Súria
Gran espectacle off road a la finca de les Comes a Súria

Vaig poder comprovar que els SUV i els 4×4 clàssics no són els protagonistes. Ho son els tot terrenys purs i durs, aquells que els seus amos els modifiquen per tal poder superar els diferents obstacles que et pots trobar a Les Comes. Land Rover Defender, Jeep Wrangler, Mitsubishi Montero, Nissan Patrol són alguns dels vehicles que et pots trobar.

Només arribar em vaig dirigir a la zona d’exhibició del Dakar. Era una de les activitats que més interès em despertava, i realment no em va deixar indiferent. Poder veure passar a pocs metres el gran Iveco Powerstar Tropedo pilotat pel dues vegades campió del Dakar (l’última aquest mateix any), Gerard De Rooy amb el seu copilot, el català Moi Torrallardona, va ser espectacular. Juntament amb Pep Vila, amb el seu Iveco Trakker i Jordi Juvanteny, amb el Man 6×6, van ser els tres campions que van derrapar pel recorregut de les Comes.

Gerard de Rooy i Moi Torrallardona pilotant l'Iveco Powerstar Tropedo
Gerard de Rooy i Moi Torrallardona pilotant l’Iveco Powerstar Tropedo

I no només es van veure camions, els cotxes del Dakar també van tenir el seu lloc. L’espectacular Mitsubichi Montero de Rubén Garcia, actual campió d’Espanya de raids i debutant en la passada edició del Dakar, també va oferir espectacle.

L'actual campió d'Espanya, Rubén García no es va perdre el Festival
L’actual campió d’Espanya, Rubén Garcia no es va perdre el Festival

I finalment no ens podem oblidar del veterà dakarià, Xavi Foj que va participar al Festival amb el seu Toyota Land Cruiser 150.

Dissabte al vespre tots els pilots van compartir les seves experiències a la Conferència sobre el Dakar, on s’hi van sumar Albert Llovera i Lucas Cruz.

Xavi Foj va oferir un gran espectacle a Les Comes
Xavi Foj va oferir un gran espectacle a Les Comes

La possibilitat de poder conduir a Les Comes aquests mostres del Dakar és un orgull per Jordi Juvanteny, “compartir aquesta experiència amb la gent que segueix el Dakar any rere any des de casa ens fa molta il·lusió, ja que mai ens poden veure córrer”.

Xavi Juvanteny
Xavi Juvanteny, orgullós amb el seu 6×6

Tanmateix l’organitzador del Festival, Pep Vila valora molt positivament la consolidació de Les Comes 4X4 Festival, “estic molt content i orgullós perquè vaig que la gran majoria de gent ve amb la família, amics… en definitiva ve a passar-ho bé i això per mi és la satisfacció més gran”.

Pep Vila es coneix cada pedra i rebolt de Les Comes
Pep Vila es coneix cada pedra i revolt de Les Comes

Durant el cap de setmana que dura el Festival 4×4 de Les Comes, l’equip d’en Pep Vila, condiciona uns 70 km de pistes, les quals es divideixen en colors segons la seva dificultat: les pistes verdes són aptes per qualsevol vehicle tot terreny i SUV; les blaves són recorreguts creats expressament per als vehicles SUV, una gran ocasió per provar les prestacions del teu cotxe; les vermelles són pistes ja més delicades on es recomana que els vehicles portin reductora; i finalment les pistes negres i les zones marrons són ja pistes amb molta dificultat i  estan pensades per autèntiques vesties de l’off-road.

El fang va ser una gran protagonista en algunes zones de Les Comes
El fang va ser una gran protagonista en algunes zones de Les Comes

Una de les altres activitats espectaculars va ser la competició de Trial Extrem 4×4, prova per a vehicles extrems i molt modificats els quals han de completar un recorregut cronometrat amb grans obstacles.

Vehicles extrems realitzant la zona de Trial
Vehicles extrems realitzant la zona de Trial

Les Comes 4×4 Festival atrau participants de tot el país però també de l’estranger, amb un gran creixement del nombre d’inscrits francesos i d’altres països d’Europa. Això mostra una clara tendència a la internacionalització d’aquest esdeveniment, el qual ja és un dels més consolidats de tot el panorama europeu.

La fira del motor també desperta passions amb més de 50 expositors.
La fira del motor també desperta passions amb més de 50 expositors.

A més, el programa lúdic del cap de setmana va incloure activitats com una ruta turística de vehicles 4×4 clàssics, un concert musical, activitats infantils, exhibició de RC-Crawler,  un curs de pneumàtics BFGoodrich i també el tour en 4×4 que va permetre a tots els visitants poder conèixer els diferents llocs i pistes de Les Comes.

Tour 4x4 Les Comes
Tour 4×4 Les Comes

Un festival realment espectacular i que de ben segur que l’any que ve hi tornaré, i si pot ser, amb un 4×4!