Les diferències reals entre barris a Barcelona

1
El Carmel és un dels barris més afectats
El Carmel és un dels barris més afectats
El Carmel és un dels barris més afectats

 

Un informe que va elaborar l’Agència de salut pública el 2014 i que va presentar ahir Laia Ortiz, la segona tinent alcalde de Barcelona mostra aquestes desigualtats.

 

Barcelona té un total de 73 barris i d’aquests, n’hi ha 18 que están en una situació econòmica molt delicada. Això provoca problemes de salut en les persones que viuen en aquestes zones de la capital catalana i afecta a la seva esperança de vida. Els barris més afectats per aquests problemes són, Nou Barris, Ciutat Vella, Sants i Horta-Guinardó.

Una bona mostra del que estem dient queda reflectit en aquest estudi ‘La Salud de Barcelona’ que es va presentar ahir i que deixa clar que aquestes grans desigultats a les quals feiem referència anteriorment no tenen res a veure amb l’oferta sanitària sinó amb les condicions socieconòmiques amb les quals viuen. Aquest informe mostra que l’esperança de vida a Torre Baró (Nou Barris) és de 75’2 anys mentre que a Pedralbes (Sant Gervasi) és de 86’5 anys. Més d’onze de diferència.

Un altre dels problemes que provoca aquesta desigualtat socioeconòmica que hi ha a Barcelona són els desnonaments. La majoria d’aquestes situacions es viuen en els 18 barris comentats anteriorment que a la vegada són els que tenen una renda familiar més baixa. Per exemple, Pedralbes té la renda més alta mentre que Torre Baró és la quarta més baixa. L’any passat, va haver-hi a Barcelona un total de 3055 deshaucis, o el que és el mateix més de 8 vuit famílies van haver de marxar de casa diàriament per aquestes problemes socioeconòmics.