Les dones amb discapacitat tenen més risc de patir pobresa

1
dones, discapacitat
Foto: Europa Press

Les dones amb discapacitat reben ingressos més baixos i el treball domèstic que realitzen moltes d’elles és invisible

 

Les dones amb discapacitat tenen més risc que els homes patir exclusió social i pobresa degut a que, principalment, reben ingressos més baixos i el treball domèstic que realitzen moltes d’elles és invisible. Aquestes circumstàncies suposen que a llarg termini tinguin pensions molt inferiors a les dels homes, segons alerta un informe de la Fundació CERMI Mujeres (Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat)

Amb motiu de la celebració aquest dilluns del Dia Europeu per la Igualtat Salarial, aquesta organització exigeix acabar amb la discriminació que pateix el col·lectiu de dones respecte a la resta de treballadors i, especialment, als que tenen discapacitat.

En el comunicat, el CERMI recorda les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE): el salari d’una persona amb discapacitat a l’estat espanyol és un 16% inferior al sou mitjà de la població, un problema que afecta en major mesura a la població femenina amb discapacitat.

A aquesta falta d’equitat salarial taxada, s’hi ha de sumar totes aquelles contribucions que realitzen les dones i que no són computades econòmicament, al desenvolupar-se en l’àmbit de lo reproductiu, fora de la centralitat del mercat laboral” adverteix el CERMI.

Amb tot això, el CERMi demana a la Comissió Europea que, entre d’altres coses, posi en marxa mesures econòmiques per incentivar l’ocupació de les dones amb discapacitat, així com polítiques que fomentin la conciliació i la co-responsabilitat, posant l’accent en la supressió de la bretxa salarial entre homes i dones.