Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari Català

Us portem una llista de les 10 drogues mortals que estan plenes de productes químics tòxics i el seu consum és altament addictiu.

Les drogues de disseny, cada vegada son mes fàcils d’elaborar i mes perilloses, per el seu contingut de productes tòxics, i no paren d’estendre per tot el planeta. L’Organització Mundial de la Salut alerta que aquestes drogues de ‘carrer’ tenen conseqüències devastadores per la salud.

La droga més mortífera, més destructora i, amb més popularitat que encapçala la llista de les drogues mortals, és sens dubte ‘Krokodil’ (cocodril). Coneguda també com la ‘droga caníbal’, Krokodil és àmpliament consumida a Rússia, a les zones més pobres, on els addictes s’injecten aquesta dosi en el seu cosso; costa una tercera part del que costa l’heroïna, la fan molt atractiva per als addictes amb pocs recursos.

El seu nom i els seus múltiples sobrenoms no són aleatoris: la droga provoca gangrena, flebitis, putrefacció de la pell des de dins cap a fora, deixant els ossos al descobert en els pitjors casos; moltes vegades condueix a l’amputació de dits o extremitats completes.

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari Català

A la segona posició de les drogues mortals: Whoonga

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàWhoonga, també coneguda com a nyaope, és molt popular a Sud-àfrica i aquest perillós còctel està compost de detergent, mata-rates, medicaments per al VIH i cànnabis. Es tracta d’una droga molt i molt addictiva i també molt popular entre la població de pocs recursos econòmics. La nyaope es fuma i costa gairebé $ 3 la peça.

A la tercera posició de les drogues mortals: Sals de bany

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàSals de bany és el nom que li donen a les drogues sintètiques que contenen catinonas substitutes, amb efectes molt semblants a l’amfetamina i la cocaïna. Aquesta droga que pot injectar-se, fumar-se, inhalar o empassar, és un misteri per als científics. Encara no s’ha resolt de quina manera interactua aquesta substància amb el cervell i com la metabolitza a l’organisme. El que està clar és que augmenta la concentració de dopamina, la serotonina i la norepinefrina, provocant pressió arterial alta, pensaments suïcides i psicosi.

A la quarta posició de les drogues mortals: Crack

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàEl crac és una forma de cocaïna que col·loca d’una forma molt ràpida i intensa; es considera una de les drogues més addictives i també de les més perilloses. Aquesta droga es fuma en pipa i produeix una ràpida i intensa sensació d’energia. Quant l’efecte desapareix, s’entra en un estat depressiu-nerviós que indueix a una nova dosi.

 

A la cinquena posició de les drogues mortals: Heroïna

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàL’heroïna, també coneguda com a ‘cavall’ o ‘dama blanca’, és una substància que va ser sintetitzada a finals del segle XIX i principis del XX inicialment per a ús mèdic. És una droga que es ven en forma de pols blanca o marró i produeix dependència psicològica i física aguda quan es consumeix. A llarg termini els seus efectes són: venes col·lapsades, infeccions bacterianes, abscessos, infecció de l’endocardi, artritis … És tremendament addictiva.

A la sisena posició de les drogues mortals: Flakka

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàFlakka és una droga de disseny similar a la ‘droga caníbal’ o Krokodil. Els seus efectes són tant potents com mortals. el que la consumeix pateix al·lucinacions, agressivitat, hipertèrmia (amb una temperatura corporal superior als 38 graus), hipertensió o arítmies cardíaques. Són més addictives fins i tot que les sals de bany i en qüestió d’hores poden causar la mort.

A la setena posició de les drogues mortals: AH-7921

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàUna altra de les noves drogues dures que han aterrat a l’escena: AH-7921. Té gran semblança amb l’heroïna, i es pot aconseguir en forma de pols. És un analgèsic opioide selectiu amb una potència similar a la morfina quan és administrada per via oral. Mai es va vendre comercialment per a ús mèdic. Al Brasil, Regne Unit, Israel i altres països està declarada formalment com a droga il·legal.

A la vuitena posició de les drogues mortals: Metamfetamina

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàUna altra de les drogues de carrer més populars és la metamfetamina de vidre, una droga blanca i cristal·lina que es consumeix pel nas, fumant o injectat. El seu nivell d’addicció és molt, ja que la sensació momentània de felicitat, benestar, hiperactivitat i energia s’esfuma en unes vuit hores. La metamfetamina està molt estesa a les discoteques, on joves i no tan joves que amb una dosi ja aconsegueix atrapar al que la consumeix i fer-ho addicte. La seva dependència és devastadora. Aquesta droga destrueix l’organisme, danyant el cor, el cervell (pèrdua de memòria), provocant comportaments psicòtics, agressivitat.

A la novena posició de les drogues mortals: Purple Drank

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàPurple Drank és una combinació de beguda gasosa i una droga de recepta mèdica de prometazina i codeïna en forma de xarop, el que li dóna aquest particular to violeta a aquest perillós còctel en forma de beguda. L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris va restringir fins i tot l’ús pediàtric de fàrmacs amb codeïna per al tractament de la tos, prohibint el seu ús en menors de 12 anys. Aquesta droga provoca eufòria, afectant també a les capacitats motores de l’afectat. Somnolència i dissociació del cos són altres dels seus efectes.

A la desena posició de les drogues mortals: Escopolamina

Les drogues mortals que no voldràs provar | Diari CatalàL’escopolamina, burundanga o ‘droga del violador’ és una droga molt tòxica: una sobredosi pot causar depressió, taquicàrdia, convulsions, deliris, paràlisi, insuficiència respiratòria i la mort. Es coneix com ‘droga del violador’ perquè es tracta d’una droga de submissió que anul·la la voluntat de les víctimes, que les converteix poc menys que en manquis humans o zombis sense voluntat. L’afectat o afectada, perd la memòria d’aquest període de temps després de desaparèixer els efectes que poden durar unes dues hores.