Les forces governamentals sirianes entren a una població rebel a la província de Latakia

Les forces progovernamentals sirianes s’han enfrontat a una població de Latakia controlada pels rebels i els seus voltants aquest dimarts, segons ha informat l’Observatori Sirià per als Drets Humans i els mitjans estatals, en un avanç del règim de Bashar al-Assad per recuperar el territori perdut a l’oest del país.

Els combats han comptat amb el suport governamental de desenes de bombardejos aeris, segons l’Observatori, amb base a Londres i una àmplia xarxa d’informadors a Síria.

Segons aquesta font, soldats sirians i combatents del partit-milícia libanès Hezbollah han entrat a Salma, una població situada al nord-est de Latakia, capital de la província del mateix nom, i és una de les línies de front entre els rebels i les forces governamentals.

L’agència estatal siriana SANA ha informat que les tropes governamentals s’han fet amb el control dels suburbis del sud-est de Salma.

Les forces d’Al-Assad porten temps enfocant les seves ofensives a les províncies occidentals d’Alep, Latakia, Hama i Homs en un intent de recuperar el territori perdut i tallar les línies de subministrament dels rebels.

L’exèrcit i els seus aliats han guanyat terreny a les províncies d’Alep i Latakia, però els rebels han aconseguit avançar a altres zones, inclosa la província de Hama.

Les forces progovernamentals, incloses tropes iranianes i combatents de Hezbollah, estan abonades pel suport aeri de Rússia. Els avions russos han bombardejat els rebels a la província de Latakia, incloses les zones de Jabal Akrad i Jabal Turkman.