Les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP encallades

0
Anna Gabriel i Antonio Baños, de la CUP, atenent als mitjans | Foto: Europa Press
Negociacions CUP - Junts Pel Sí
Negociacions CUP – Junts Pel Sí

Així ho han confirmat les dues parts, a deu dies de la primera votació al Parlament, després que els cupistes hagin suspès la reunió que estava prevista pel dia d’avui.

La presència dels Mossos d’Esquadra en l’operació que s’ha portat a terme avui contra grups anarquistes titllats per l’Audiència Nacional de ‘grup criminal’ ha servit perquè la CUP hagi donat un toc d’atenció a l’actual govern en funcions de la Generalitat. Poc després de portar-se a terme aquesta operació, el partit que presideix Antonio Baños ha anunciat que quedava suspesa la reunió prevista per avui amb Junts Pel Sí en la qual s’havia de seguir negociant un acord de govern.

Unes reunions que no estan sent fàcils i que sembla que s’han encallat en aquests moments. “És evident que en aquests moments estan enquistades però seguim sent optimistes”, ha reconegut a aquest diari Isaac Peraire, secretari d’organització d’Esquerra Republicana de Catalunya. Des del costat republicà es continua confiant en arribar a un acord abans d’aquesta primera votació, tot i que en més d’una i dues ocasions, els cupistes han deixat clar que no votaran a favor d’Artur Mas. Sempre s’ha apuntat a la possibilitat que el candidat a president fos una persona de consens però Peraire no ha volgut afirmar aquesta opció. “La nostra aposta és Artur Mas i desconec si dins de Junts pel Sí hi pot haver-hi una llista amb altres candidats”, ha afegit el secretari d’organització d’Esquerra Republicana de Catalunya. El que és evident és que cada dia queda menys per la primera votació i es fa més difícil pensar en un acord abans d’aquesta data.