La T-10 a la zona 1, la més usada, es manté en 9,95 euros

Les noves tarifes de transport públic de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona per a 2016 entren en vigor aquest divendres, congelant preus en la primera corona i rebaixant alguns títols de la segona a la sisena.

Així, el bitllet més utilitzat, la T-10, segueix costant en la primera zona els 9,95 euros que valia al 2015 després d’una rebaixa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona –abans eren 10,30 euros–, i la T-50/30 manté el preu de 42,5 euros, entre d’altres.

De la segona a la sisena corona es rebaixaran els títols T-Mes, T-Trimestre i T-Jove per afavorir la mobilitat metropolitana més enllà de la primera zona, mesura que suposa una despesa d’1,29 milions d’euros, que assumiran la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En aquestes zones desapareix la targeta T-50/30 –que sí es manté a la primera corona–, els usuaris del qual seran assumits pel títol T-Mes, i també s’ajustaran els preus per a famílies nombroses i monoparentals.

La targeta T-12, que permet fer un número il·limitat de viatges gratuïts, s’ha ampliat fins a 14 anys –al 2015 era vàlida fins a complir els 14–, mesura amb la qual es preveu que els beneficiaris d’aquesta targeta augmentin en 16.500 menors.