Les taules territorials d’infància de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran

0
Una jornada a Tremp

Una jornada a TrempLes taules tenen com a funció principal coordinar, impulsar i promoure

Avui s’han celebrat les primeres sessions dels respectius plens de les taules territorials d’infància de l’Alt Pirineu i Aran i Lleida. Al migdia ha tingut lloc a Tremp la constitució de la Taula Territorial d’Infància de l’Alt Pirineu i Aran, amb una sessió que ha estat presidida pel delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i vicepresidenta de la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, Mercè Santmartí.
 
I a la tarda, a Lleida, s’ha celebrat la primera sessió del Ple de la Taula Territorial d’Infància de Lleida. La sessió ha estat presidida pel delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i per Mercè Santmartí.

La directora general de la DGAIA ha explicat que “les taules territorials tenen com a funció principal coordinar, impulsar i promoure les polítiques d’infància arreu del territori mitjançant la participació de les administracions i institucions implicades”. Santmartí ha recordat que les taules territorials d’infància de les comarques de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran s’inscriuen dins la Taula Nacional, constituïda l’any passat, i que desplega els eixos del Pla d’atenció integral a la infància i l’adolescència.

La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència també ha destacat que“amb actes com els d’avui es fa palès el compromís adquirit pel Departament de Benestar Social i Família de desplegar durant els propers mesos les taules territorials d’infància arreu de Catalunya”.
Les taules territorials d’infància estan integrades pels següents òrgans:

·        El Ple. Format per la presidència, exercida pel delegat del Govern de la Generalitat al corresponent territori; la vicepresidència, exercida per la persona titular de la Direcció de Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família en l’àmbit territorial corresponent, la secretaria i les vocalies.
·        La comissió tècnica
·        Els grups de treball