La Fundació de Vila Casas torna a mostrar les creacions de l’artista espanyol

L’Espai Volart de la Fundació Vila Casas “recupera” l’obra de l’artista Rafael Bartolozzi, considerat un exponent espanyol de l’art pop, en una exposició retrospectiva fins al 26 de juny, ha explicat la comissaria, Raquel Medina, en roda de premsa.

Empès per la neofiguració i amb l’emergència del pop, Bartolozzi ha estat conformant una obra plena de suggestions oníriques i eròtiques amb un pòsit geometricolíric, segons la comissaria, que ha destacat la faceta multidisciplinària de l’artista que va treballar en ceràmica, il·lustració, pintura i escultura.

*pause* #ART #gallery #relax #inspiration

Una foto publicada por Carla Jörgens (@carlajorgens) el

Entre la seva obra, destaca ‘Passeig amb gossa’ com una oda a la vida senzilla i l’alegria de viure, així com un seminú d’ell mateix que reflecteix la “rebel·lia” de la seva generació, que també es troba Bigas Luna, contra les connotacions negatives existents amb els despullats.

L’exposició viatja pel procés evolutiu d’un artista que va abandonar la vida urbana per treballar en temes més vinculats amb la naturalesa, com en ‘El gran garrofer’, gest de complicitat a les garrofes que Miró sempre portava a la butxaca per tenir els peus a terra.