L’espectacle de Cap d’any a Barcelona costarà 517.000 euros

0
Piromusical | Diari Català
Foto: Europapress

El piromusical de Cap d’Any a Barcelona comptarà amb un pressupost de més de mig milió d’euros i 220 persones treballant

L’espectacle de Cap d’Any de Barcelona oferirà un piromusical que tindrà la mateixa quantitat de pólvora, una tona, que el de La Mercè, amb la diferència que durarà sis minuts, davant de la mitja hora que dura l’espectacle de la Festa Major de la ciutat.

Ho ha explicat el director general de Projectes i Esdeveniments del Grup Focus, Joan Còdol, aquest dilluns en roda de premsa, on ha destacat que serà un espectacle de música i il·luminació i que buscarà la interacció amb els espectadors.

El director de Turisme i Esdeveniments de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Torrella, ha explicat que hi haurà dispositius especials tant de seguretat, com de mobilitat i neteja.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tindrà un desplegament especial de personal per facilitar l’arribada i la sortida de les persones que acudeixin a l’avinguda Maria Cristina i, a més de l’estació de metro d’Espanya, es recomana utilitzar les pròximes de Poblesec i Tarragona.

L’única entrada serà per les torres venecianes de plaça Espanya, ja que el carrer Rius i Taulet estarà tallada als vianants –a partir de les 20 hores– i al trànsit –des de les 20.30 hores–, mentre que la sortida es podrà fer també pels carrers Rius i Taulet i Ferrer i Guardia just després de la finalització de l’espectacle, al cap de deu minuts de la mitjanit.

Els espectadors tindran prohibit entrar envasos de vidre al recinte, cosa que controlaran 50 agents cívics; a més, hi haurà un dispositiu de seguretat preventiva coordinat entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, tot i que Torrella no ha detallat quants agents estaran operatius.

Pel que fa a les tasques de neteja, s’habilitarà un dispositiu addicional amb 46 operaris i nou màquines, i es preveu que la zona estigui neta tres hores després d’acabar l’espectacle.

100 persones a l’escenari

Còdol ha explicat que, en total, hi haurà 220 persones treballant ‘al servei de l’espectacle’, de les quals 100 actuaran, unes 80 formen part l’equip tècnic i 40 més dels serveis de producció.

La celebració, que costarà 517.000 euros, començarà a les 23.30 hores; les quatre columnes de Puig i Cadafalch marcaran els quarts i unes grans pantalles indicaran les campanades.

L’espectacle –promogut per l’Ajuntament i Barcelona Turisme i que substitueix el protagonitzat per l’Ésser del Mil·lenni, que va acomiadar l’any passat i l’anterior– tindrà música en directe, la imatge virtual d’una xemeneia de la Pedrera com a engranatge del rellotge, una interpretació de la soprano Begoña Alberdi i un cor de nens de la cançó composta per a l’ocasió per Manel Prat ‘Barcelona amb el cor’, basada en fragments del Quixot de Cervantes quan el protagonista arriba a la capital catalana.

La posada en escena, a càrrec de Bernadet, de Rita Kuan com a adjunta de direcció i de Santi Arisa com a director musical, tindrà l’actriu Fiona Rycroff com a conductora i amb la participació del grup Pegasus, la formació Perkutes de Canet i els Dimonis de Capellades, entre d’altres.